Entree Magazine Bierspecialist in de Horeca

Richard Moerkerk is tijdens de Entree Awards verkozen tot de allereerste Bierspecialist in de horeca.

De Entree Awards zijn dé nationale onderscheidingen voor de tien mooiste, meest onderscheidende en beste horecabedrijven die het afgelopen jaar openden of restyleden. Daarnaast zijn er drie onderscheidingen op persoonlijke titel, waaronder Bierspecialist in de horeca. Bij de Bierspecialist in de horeca let de jury op theoretische en praktische vakkennis, gastcontact, bieradvies en foodpairingadvies. De genomineerde moet bierbeleving in de horeca op een hoger niveau brengen en uiteindelijk is dat Richard Moerkerk als beste gelukt!

Richard Moerkerk
De Bierspecialist in de horeca 2019, Richard Moerkerk, was dertien jaar geleden al actief als sous-chef die een bierkaart introduceerde in een Belgisch restaurant in Nederland, na diverse stages in België te hebben gelopen. De jury zag bij de praktijktest in Rotterdam al goede prestaties, maar was vooral onder de indruk van de praktijkervaring bij Proeflokaal De Boom in Alkmaar. Onmiddellijk oogcontact en een brede lach van achter de bar. Niet alleen voor de bezoekende jury, ook voor andere gasten. Vaste gasten (en dat zijn er heel wat!) krijgen een ferme handdruk.

Deskundig maar niet betweterig
Bij een ontbrekend bier door leveringsproblemen, weet Moerkerk de gast naar een aantrekkelijk alternatief te praten. Een proeverijtje met twee soorten worst met een Brand Weizen (tap) en een La Trappe Isid’Or ging vergezeld van een goede uitleg. Deskundig zonder betweterig te zijn. Voor iedereen die binnenkomt of weggaat heeft hij aandacht en hij geeft het juiste advies over de bieren. Bij twijfel wordt er een proefglaasje aangeboden. Een plek waar ook echte bierspecialisten zich thuis voelen als gast. Verder heeft Moerkerk  overzicht, is vriendelijk, deskundig, blijft informeel en kan de drukte goed aan! Hij draait veel uren en organiseert ook proeverijen en trainingen. Kortom, een horecaman die bierbeleving op een hoger niveau brengt. Voor de jury van de vijf sterke genomineerden degene die zich Bierspecialist in de horeca 2019 mag noemen!

(Bron: https://www.entreemagazine.nl)