Even voorstellen

Hallo! Ik ben Richard Moerkerk, eigenaar van De BierBasiliek.

Ik ben op jonge leeftijd in de horeca beland en opgeleid door het Amsterdams College voor Hotel en Gastronomie. Tijdens mijn stages in België ben ik ondergedompeld in de wereld van het speciaalbier. Na terugkomst in Nederland ben ik sous-chef van een Belgisch restaurant geworden.

In het restaurant hebben we in 2006 een bierkaart geïntroduceerd, wat toen toch wel een beetje vreemd was voor een restaurant. De bieren match ik bij de gerechten op de kaart. Dat was nog wel de hype rond bier vooruit, maar bleek een gouden greep. De activiteiten rond bier in het restaurant werden steeds groter en zodoende ben ik mij meer en meer gaan bezig houden met bierpairing, proeverijen, trainingen geven aan personeel, verzorgen van bierdiners, bierkaarten maken enzovoorts.

Alles bij elkaar maakt een hele leuke combinatie van gastvrijheid, lekkere smaken, kennis en een breed netwerk van brouwers, leveranciers, horecaondernemers en bierliefhebbers. In september 2017 ben ik Internationaal gediplomeerd Doemens Biersommelier geworden. 

Al deze ervaringen gebruik ik om mensen kennis te laten maken met bier tijdens de proeverijen. Ook help ik horecabedrijven op weg in de wereld van bier door middel van trainingen en bier & spijs combinaties. Een smakelijke job, en helemaal thuis in craft bier.

Graag tot ziens en op je gezondheid, santé!

Richard Moerkerk                                                         Internationaal Biersommelier