Hoi! Ik ben Richard...

Elke dag mag ik me bezig houden met bier. 
Of het nu gaat om balans in de taplijst van vandaag, 
het geven van bier & spijs lessen aan (toekomstige) 
horeca toppers of het organiseren van een bierproeverij... 
Ik geniet er met volle teugen van. 

Ik ben opgegroeid in de horeca. Via de spoelkeuken 
ben ik naar de keuken gegroeid en daarna heb ik de overstap 
naar de bediening gemaakt. 
Vanaf 2006 ben ik me professioneel met bier gaan bezighouden en sinds september 2017 ben ik 
StiBON-Doemens Internationaal gediplomeerd Biersommelier. 

De voordelen van mijn keukenervaring, bierdeskundigheid en gastheerschap combineer ik in mijn hedendaagse werk. 
En dat blijft niet onopgemerkt, ik ben door 
Entree Magazine uitgeroepen tot dé Bierspecialist van de Nederlandse Horeca. 

Als ambassadeur voor bier zet ik mij in voor een steeds betere bierbeleving. Dat begint bij een hygiënische werkomgeving, een knap assortiment en goed advies. 
In de horeca, maar ook daar buiten. 
Op deze website zie je veel van de diensten die ik aanbied, 
maar ik licht graag, in een persoonlijk gesprek, 
toe wat ik op biergebied voor je kan betekenen.  

Neem gerust contact met me op!
Tot snel en bierige groeten, 

Richard

Bel Richard

bier

Quote

Bier is enorm divers, maar ook een heel toegankelijke drank en hoeft niet met het pinkie omhoog gedronken te worden. Dat komt goed uit want ik ben een gulzige genieter en met dorst geboren.

- richard moerkerk

Volg De BierBasiliek via de socials