Bierkaart

Een gebalanceerde bierkaart is niet meer uit de horeca weg te denken. 
Een smaaktechnische analyse geeft inzicht in welke smaken wel, of juist niet, in uw assortiment vertegenwoordigd zijn.
De BierBasiliek stelt een voor uw horecabedrijf een op maat gemaakte bierkaart samen en geeft een duidelijke uitleg aan de medewerkers zodat het nieuwe assortiment op de juiste manier verkocht en geserveerd kan worden. 

klik hier voor een nieuwe bierkaart

Tapcursus

Pils is in Nederland en de rest van de wereld nog steeds het meest gedronken biertype. De kunst van een perfect getapt pils is nog een vak apart. Speciaalbieren hebben een iets andere taproutine. Bij een tapcursus van De BierBasiliek komen de beide routines aan bod en leert het team op welke manier het schuim het mooiste blijft staan. Een mooi getapt bier is het visitekaartje van een horecabedrijf en levert extra omzet op!  

klik hier voor een tapcursus

Biertraining

Een verzorgde bierkaart is één, maar wat houden die verschillende soorten bier eigenlijk in? En in welke glazen worden de bieren geschonken? Waar komt die donkere kleur van het bier toch vandaan? Hoe moet de voorraad opgeslagen worden en serveer je alle bieren op dezelfde temperatuur? Richard geeft duidelijkheid in een op maat gemaakte training zodat alle medewerkers uw gasten goed kunnen adviseren. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

klik hier voor een biertraining

Bier & Spijs

Bier is een perfecte maaltijdbegeleider. Echter is het matchen van bier en gerechten maatwerk. 
Richard is gespecialiseerd in het maken van bier en spijs combinaties. Hij helpt u graag bij het vinden van de perfecte bieren bij de gerechten op uw kaart. 

Klik hier voor bierpairing advies

Smaakafwijkingen zijn ongewenste smaken in bier. Die smaken komen in het bier door brouwfouten, het verkeerd opslaan of laten rijpen van bier of een onzuivere tapinstallatie. Waar liggen de verbeterpunten binnen uw bedrijf? 
Richard helpt bijvoorbeeld de tapinstallatie te optimaliseren om kwaliteit te verhogen en kosten te verlagen.

Leer meer over bierbehandeling

Bierbehandeling

Smaakafwijkingen

Smaakafwijkingen zijn ongewenste smaken in bier. 
 Door bekend te raken met de geuren en smaken van deze afwijkingen kunt u ze beter herkennen. 
De BierBasiliek helpt bij het verlagen van de smaakdrempel. 
Maak kennis met de ongewenste smaken in bier, zodat u daarna de kwaliteit binnen uw bedrijf kan verhogen. 

Leer over smaakafwijkingen

bier

Quote

Voldoende bierkennis in uw horecabedrijf is een must! Het verhoogt de beleving van de gast, de gasttevredenheid en de omzet. Juist als het gaat om het perfect getapte pils is er winst te behalen.

- richard moerkerk

Volg De BierBasiliek via de socials